Το μενού μας!
Το καλάθι σας

Σχετικά με εμάς

 Η Canadian Pizza, ξεκίνησε το ταξίδι της το Μάϊο του 2013. Ήταν μία ιδέα του αδελφού μου Αλέξη Γουργουρίνη (γραφίστα μας, που έγινε πραγματικότητα με την ουσιαστική συμβολή του μοναδικού "Φοινιξ" - Στέργιου Καντούρου) για μια πιτσαρία που θα είχε κάτι πρωτοποριακό και απλά διαφορετικό στη πόλη μας: όλα φρέσκα, τίποτα κατεψυγμένο!

 Η αρχή έγινε πρώτα με τη ζύμη.

 Τι ζύμη θα έχουμε; Ιταλική (ψιλή) ή Καναδέζικη (μεσαία);

 Οι δοκιμές κράτησαν εβδομάδες και εβδομάδες και καταλήξαμε στην επιλογή της Καναδέζικης συνταγής του σεφ George Vrettos, Μόντρεαλ. Οπότε η ονομασία της πιτσαρίας ήταν μονόδρομος: Canadian Pizza.

 Η πίτσα σαν πρόχειρο φαγητό, έχει τις ρίζες της στην Ιταλική χερσόνησο, στο νότο της, όπου οι νοικοκυρές όταν ζύμωναν ψωμί, το περίσσεμα της ζύμης το έκαναν ψιλή πίτα, με ντομάτα συνήθως και τυρί σπανίως. Στον κόσμο έγινε γνωστή μέσω … Καναδά! Ιταλοί μετανάστες στο Τορόντο, μετέφεραν τη κουζίνα του και μαζί με αυτή και την πίτσα. "Χόντρυναν" τη ζύμη, και εκτός από τυρί και ντομάτα, τη "στόλισαν" πια αμερικάνικα: με τα πάντα! Έτσι μέσω Καναδά πέρασε στις ΗΠΑ κι από εκεί σ' όλο τον πλανήτη!

 Μετά από τόσα χρόνια, οι πιτσαρίες εξακολουθούν να κρατούν μεγάλο μερίδιο στο έτοιμο φαγητό παγκοσμίως. Μέχρι που "πλαστικοποιήθηκαν" από τους πολυεθνικούς κολοσσούς, και έπεσαν κάπως στην προτίμηση του κοινού. Αλλά πάντα υπήρχαν -και θα υπάρχουν- μικρές πιτσαρίες σ' όλες τις πόλεις του κόσμου, που το παλεύουν και κάνουν τη διαφορά.

 Τέτοιο στόχο έχει η Canadian Pizza στη Χαλκίδα: να είναι ένα ΤΙΜΙΟ, σωστό μαγαζί, που η προσπάθεια για το καλύτερο να μη μας αφήνει να ησυχάσουμε!

 Η πίτσα μας έχει χειροποίητη φρέσκια ζύμη, με νωπή μαγιά και φρέσκα υλικά που τη "στολίζουν" πάνω από τη σάλτσα ντομάτας που είναι και το μυστικό μας. Παιδευτήκαμε πολύ να εξασφαλίσουμε κατευθείαν από την Creta Farms τα αλλαντικά μας -είμαστε μικρό μαγαζί! Το τυρί είναι 90% μοτσαρέλα και 10% ένταμ Αυστρίας, που κάνουν την Μαργαρίτα μας διάσημη! Κι αυτό γιατί στην πιο απλή πίτσα, τη Μαργαρίτα, χωρίς αλλαντικά και λαχανικά να μπερδεύουν τη γεύση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τη διαφορά στη ζύμη και στο τυρί!

 Τα υπόλοιπα προϊόντα του μενού μας, προστέθηκαν σιγά-σιγά, έπειτα απ' τις … παραινέσεις φίλων και πελατών, αλλά και δικών μας προτιμήσεων.

- Σπαγγέτι και πένες με απίθανο κιμά, φρέσκο μοσχαρίσιο, συνταγή του αξέχαστου σεφ Γρηγόρη Παπαθανάση, που μας χάρισε η νύφη του Βούλα.

- Ομελέτες, αληθινές φρέσκιες πατάτες της ώρας (τηγανισμένες με αραβοσιτέλαιο), με τελευταία άφιξη στον κατάλογο, το Hot dog, με δικό μας ψωμάκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκάνικο Θράκης.

- Το κοτόπουλο είναι φρέσκο φιλέτο, που ψήνουμε και κόβουμε κύβους για τη πίτσα, το πεϊνιρλί και τη σαλάτα του Καίσαρα -και είμαστε περήφανοι για αυτή- ως και τα κρουτόνς είναι δικά μας. Το λάδι στις σαλάτες είναι ντόπιο, από τα Λουκίσια.


 Γενικότερα, όλα τα προϊόντα που φτάνουν στον πελάτη μας, είναι όπως θα θέλαμε να είναι αυτά που θα βάζαμε στο δικό μας το τραπέζι.


***Επειδή είναι όλα της ώρας, καμιά φορά αργούμε λίγο, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα στον πελάτη να κάνει ότι θέλει με την παραγγελία του: μισή-μισή πίτσα, λίγο ή πολύ από κάποιο υλικό, κανονικά ψημένη ή πολύ ψημένη, κ.α.

 

Υ.Γ. 1)

 Η πιο συχνή ερώτηση που μας κάνουν είναι "Φρανσαϊζ";

ΟΧΙ. Δεν είμαστε Φρανσάϊζ. Το εικαστικό μέρος της εικόνας της Canadian Pizza είναι του αδελφού μου Αλέξη και όλα τα έντυπα, κατάλογοι και χαρτιά τα τυπώνει ο πατέρας μου Μάκης (τυπογράφος). Γι΄ αυτό και ο επαγγελματισμός που βγάζουν γεννάει το ερώτημα: "φρανσάϊζ"; Βέβαια δεν θα μας χάλαγε να πούμε "ναι" και να "δώσουμε" ΕΜΕΙΣ φρανσαϊζ …κάποτε!!!


Υ.Γ. 2)

 Με τη πιτσαρία ασχολήθηκα αφού πρώτα πήρα πτυχίο από το Δ.Π.Θ. στη Δασολογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, και διετή …. πρακτική στη πιτσαρία ΚΡΙ-ΚΡΙ της θείας μου Χρύσας Γουργουρίνη στη Νίκαια Αττικής, το 2011 - 2013, ώσπου ξεκίνησε το ταξίδι της Canadian Pizza στη Χαλκίδα.


Μιχάλης Γουργουρίνης

Με τη χρήση του site μας, αποδέχεστε τη χρήση των Cookies από εμάς. Περισσότερα